Garantii bancare

"Fondul International De Dezvoltare ABU" (RM)

ERORI FĂCITE DE CLIENTI CÂND ELANSAREA BG / SBLC

Ai posibilitatea de a emite un instrument bancar BG/SBLC și vrei să obții un împrumut sau să furnizezi un echipament, este foarte important să o faci corect, întrucât sunt multe capcane care împiedică procesul să aibă succes. Prin prezenta vă oferim sfaturi pentru a evita greșelile inutile și pentru a vă aranja corect instrumentul bancar sub forma unei Garanții Bancare sau SBLC, deoarece succesul unei tranzacții depinde de tipul de BG / SBLC.

Greșeală 1. Fără acoperire BG / SBLC (nu securizată):

Unele companii lansează un instrument BG/SBLC nesecurizat. Un BG negarantat poate fi folosit doar pentru a îmbunătăți bonitatea, dar nu veți primi niciodată un împrumut sau finanțare suplimentară pentru un proiect sau furnizare de echipamente în cadrul acestui instrument BG/SBLC negarantat.

Greșeala 2. Leasing BG:

BG-urile închiriate nu pot fi folosite pentru a strânge fonduri. Dacă închiriezi BG, nu ai nicio șansă să obții un împrumut. Pentru a strânge fonduri pentru un instrument BG pentru un client, compania noastră trebuie să fie beneficiar nelimitat al BG pe toată perioada de valabilitate de cel puțin 12 luni. Acest lucru ne oferă control deplin și drepturi de a vă finanța proiectul.

Greseala 3.

Emiterea unui instrument bancar BG / SBLC cu contravenție a draftului MT799 / 760 swift drafts furnizat de corporația IABUDF.

Eroare 4:

BG / SBLC DE LA O INSTITUȚIE NEBANCARĂ: Dacă emitentul dvs. BG este o entitate juridică nebancară, nu veți putea niciodată să obțineți finanțare de la Consorțiul nostru IABUDF. Băncile nu vor putea lucra prin sistemul rapid cu organizații nebancare sau companii private.

Eroare 5:

RAPOARTE DE LIVRARE: După transferul SWIFT al instrumentelor bancare, de exemplu prin MT 799, MT 999, MT 760 etc., băncile emitente trimit rapoarte de transfer, dar nu confirmă livrarea. Banca emitentă trebuie să dovedească că a emis efectiv instrumentul și l-a livrat cu succes băncii destinatare. După livrare, banca noastră va trimite automat o notificare către fondul nostru.

Fără un raport de livrare confirmat, nu vom putea lua măsurile necesare și tranzacția va fi compromisă.

Greșeala 6: Apelați sau trimiteți e-mail băncilor. Unii clienți preferă să contacteze băncile pe cont propriu. Acest lucru nu va rezolva problema și nu va garanta o tranzacție de succes. Sfatuim clientii sa nu deranjeze bancile cu apeluri telefonice sau e-mailuri neadecvate. Cea mai sigură și rapidă cale este prin sistemul Swift de la bancă la bancă.